MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
DYNIA ZIMOWA...
fot. pixabay.com

Najlepsze i najgorsze produkty spożywcze na jesień. Takich owoców i warzyw lepiej nie jeść zdaniem dietetyków

DYNIA ZIMOWA
Dynia zimowa zawiera więcej składników odżywczych niż dynia letnia czy jesienna. Wszystkie odmiany dyni zimowej są bogate w witaminy A i C, zawierają przeciwzapalne kwasy tłuszczowe omega-3. Dynia jest bogata w potas i dostarcza ponad 20 procent dziennego zalecanego spożycia błonnika, dzięki czemu po jej zjedzeniu czujemy sytość. Jest również dobrym źródłem witamin z grupy B, składnika odżywczego, który pomaga metabolizować tłuszcze, białka i węglowodany, które są przechowywane jako tłuszcz w organizmie, zwłaszcza w brzuchu. Dynia zimowa jest również pełna potasu, który może pomóc w obniżeniu ciśnienia krwi.

Zobacz również

Obiecujący początek Polaków w motorowodnych MŚ Hydro GP

Obiecujący początek Polaków w motorowodnych MŚ Hydro GP

„Młodzi, kreatywni, zaczytani – Young Adult w Bibliotece”

„Młodzi, kreatywni, zaczytani – Young Adult w Bibliotece”

Polecamy

Tematy rozszerzonej matury z polskiego wywołały frustrację. Opinie maturzystów

Tematy rozszerzonej matury z polskiego wywołały frustrację. Opinie maturzystów

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla

Domowy sos „Big Mac”. Najlepszy do burgerów i dań z grilla

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka

Najsmaczniejsza kanapka z pasztetem i warzywami. Sekretem jest chrupiąca bagietka