MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Dlaczego warto jeść rzeżuchę? To łatwo dostępna roślina,...
fot. 123rf

Ile rośnie rzeżucha? Kiedy wysiać rzeżuchę, by była idealna na Wielkanoc? Jak używać jej w kuchni? Sprawdź, jak przygotować się do Świąt

Rzeżucha - źródło witamin

Dlaczego warto jeść rzeżuchę? To łatwo dostępna roślina, która jednocześnie zawiera wiele cennych mikroelementów i witamin, potrzebnych naszemu organizmowi nie tylko wiosną. Rzeżucha jest bogata między innymi w witaminę C, żelazo, magnez, fosfor i wapń. Rzeżucha ma także właściwości przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, co może pomóc w walce z infekcjami i chorobami. Ponadto zawiera naturalne antyoksydanty, które pomagają w ochronie organizmu przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi.

Zobacz również

Pochodzący z Ostrołęki Tomasz Szmydt jest poszukiwany listem gończym

Pochodzący z Ostrołęki Tomasz Szmydt jest poszukiwany listem gończym

68-latek zjechał do rowu i uderzył w drzewo. Poniósł śmierć na miejscu

68-latek zjechał do rowu i uderzył w drzewo. Poniósł śmierć na miejscu

Polecamy

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Lecisz do Włoch? Odwiedź Monte Cassino. W tym roku szczególnie warto tam być

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Za każdym razem obierasz pieczarki? W ten sposób sam sobie szkodzisz

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach

Puszyste drożdżówki z truskawkami. Ten rarytas rozpływa się w ustach