MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard...
fot. Lisovskaya/GettyImages.com

Cukrzyca typu 2 to nie wyrok. Sprawdź, jakie produkty mogą zwiększać poziom cukru we krwi i prowadzić do stanu przedcukrzycowego i cukrzycy

Czerwone mięso

Wyniki badań przeprowadzonych przez naukowców z Harvard School of Public Health potwierdziły, że codzienne spożywanie czerwonego mięsa w ilości 100 g zwiększa ryzyko rozwoju cukrzycy typu 2 nawet o 19 proc.

Dodatkowo przetworzone mięso (parówki, kotlety hamburgerowe) spożywane w ilości 50 g dziennie wiąże się z 51-procentowym wzrostem ryzyka cukrzycy typu 2.

Zobacz również

Kraków może gościć hokejowe gwiazdy NHL!

Kraków może gościć hokejowe gwiazdy NHL!

Trzeci koncert charytatywny w Szkole Podstawowej nr 11 w Inowrocławiu. Zdjęcia

Trzeci koncert charytatywny w Szkole Podstawowej nr 11 w Inowrocławiu. Zdjęcia

Polecamy

Najlepsza maść na siniaki, stłuczenia i krwiaki. Kosztuje grosze i działa cuda

Najlepsza maść na siniaki, stłuczenia i krwiaki. Kosztuje grosze i działa cuda

Leciutki suflet czekoladowy. Upiecz luksusowy deser na rodzinne spotkanie

HIT DNIA
Leciutki suflet czekoladowy. Upiecz luksusowy deser na rodzinne spotkanie

Uwaga na te reklamy w Google – to oszustwo. Nie klikaj!

Uwaga na te reklamy w Google – to oszustwo. Nie klikaj!